OKURYAZARLIĞA İLK ADIM PROJESİ

OKURYAZARLIĞA İLK ADIM  PROJESİ anasınıfı öğretmeni Gülsüm DOĞAN ve  ülkemizin diğer şehirlerinden toplam 10  öğretmenle eTwinning platformunda uygulanıyor.                                                                                                             Erken okur yazarlık genel olarak, formal okuma yazma öğretimine başlamadan önceki dönemde okuma yazmaya ilişkin kazanılması beklenen bilgi, beceri ve tutumların tümü olarak ifade edilmektedir. Bu anlamda okul öncesi eğitimin çocukların ilkokula hazır bulunuşluk durumlarına sağladığı katkıların büyük bir bölümünü erken okuryazarlık becerileri oluşturmaktadır. Genellikle erken okur yazarlık kavramı aileler ve zaman zaman okul öncesi öğretmenleri tarafından yanlış anlaşılarak erken yaşta okumayı ve yazmayı öğrenme ya da öğretme olarak algılanabilmekte ve yapılan yanlış uygulamalar kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Bu projede okul öncesi dönem çocuklarının erken okur yazarlık becerileri farkındalık temelli bütünleşik etkinliklerle ve farklı tekniklerle geliştirilecek, çocukların okuma ve yazma becerilerinin günlük yaşantı içerisindeki işlevini ve önemini anlamalarına olanak sağlanacaktır.